Fotograveren tijdens Corona

Normaal ben ik met mijn camera altijd te vinden bij bedrijven, in de studio met portretten en met enige regelmaat langs de lijn 😉 Sinds de tweede helft van maart was dat wel even anders geworden. De richtlijnen van het RIVM lieten niet veel ruimte toe met datgene wat ik het liefst fotografeer, en als het al wel mogelijk zou zijn, merkte je de volledig begrijpbare terughoudenheid van de opdrachtgever…

Het toevallige was dat ik dit jaar de eerste prijs had gewonnen van de jaarlijke fotowedstrijd van de Fotolumni, de Alumni van de Fottovakschool en daarmee een geldbedrag had gewonnen 🙂

Nu had ik al langer de wens om mijn skills op het gebied van landschapsfotografie te verbeteren en had daarvoor de hulp van goede vriend en niet onverdienstelijk landschapsfotograaf Ron Ter Burg in te roepen. Na de nodige adviezen over het gebruik van ND Filters en Grijsverloop Filters in te winnen heb ik mij een startset filters van Haida kado gedaan. Na ook nog een avond door Ron te zijn bijgespijkerd heb ik gemerkt dat ook deze kant van de fotografie weer fantastische inzichten heeft opgeleverd die natuurlijk ook weer als inspiratie voor mijn andere vaardigheden binnen de fotografie heeft opgeleverd 🙂

Gelukkig merk ik zo langzamerhand dat het vertrouwen weer terugkomt bij mijn opdrachtgevers, en heeft de lockdown in ieder geval ervoor gezorgd dat ik even uit de routine werd gehaald en daarmee weer veel inspiratie uit lezen en anders fotograferen heb gehaald…

Blijf gezond!

Gr. Jacques