“Hij gaf steeds de hoogste korting”

zwerverIk herinner mij nog goed dit tegeltje uit de jaren 70 wat bij mijn vader op de textielgroothandel “Boorsma & Wijngaarden” in Dokkum hing naast de ruimte van de facturatie-afdeling. Het heeft mijn vader best wat moeite gekost om mij dit als ventje van tussen de 6 en 10 jaar uit te leggen wat hiermee bedoeld werd. Hoe leg je uit dat wanneer je  teveel kortingen geeft, je zelf dan kan eindigen als deze zwerver… Nu vele jaren later en zelf een kleine ondernemer, kom ik toevallig dit tegeltje weer tegen en krijg ik toch een kleine glimlach op mijn gezicht. Er is natuurlijk niets mis met een keer korting geven, of zelfs een leuke aanbieding te maken. Maar uiteindelijk gaat het toch om het juiste gevoel wat je als klant hebt bij je leverancier in wat voor branche dan ook. Ik ga als fotograaf dus ook uit van mijn eigen kracht aangevuld met een flinke dosis toegevoegde waarde. Welke dat zijn? Maak eens een vrijblijvende afspraak als je toch al van plan was foto’s te laten maken van je aankomende bruiloft, kinderen, gezin, bedrijf…